18 maart 2020

Bamboo wordt ZUID Creatives!

Niels, Mathieu, Sander

(foto vlnr: Niels, Mathieu, Sander)

Internetbureau Bamboo heeft na een negen jaar durende groeispurt besloten zich bij de 3-in-1 agency ZUID Creatives te voegen. Het reclamebureau aan de Goirkekanaaldijk 12 te Tilburg verwelkomt voormalig eigenaar van Bamboo, Niels Kuipers, tot de ZUID bemanning. Per direct zal Niels aan de slag gaan als Operational Manager Digital. Door de kennis en expertise van Bamboo kan de digital development tak bij ZUID Creatives flink worden uitgebreid. “Onze 3-in-1 propositie (digital, content, brands) is hiermee ronder dan ooit”, aldus Mathieu Hermans, CEO ZUID Creatives.  

Samenwerking
Vanaf 1 maart is de overname van Bamboo door ZUID Creatives officieel en neemt Niels plaats in de leukste loods van Nederland. Mathieu over de samenwerking: 

“Iedereen kan een website bouwen, daar is niets bijzonders aan. Dit doen we dan ook al jaren bij ZUID. Echter, een website bouwen die aansluit op wat mensen willen en die gedrag triggert, dat kunnen er maar weinig. That’s where Niels comes in. Niels is in staat ons creatieve hart te vertalen naar technische oplossingen. Dit zal dan ook zorgen voor onderscheidend vermogen. De meeste partijen zijn namelijk super technisch. Wij hebben nu de kans om zowel op creatieve als op technische wijze een deuk in een pakje boter te slaan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Niels de brug tussen mens en merk voor ons op digitaal gebied kan slaan. We zijn namelijk al een tijdje bekend met zijn skills. Twaalf jaar geleden liep hij in de loods rond als stagiair en we zijn elkaar na die tijd altijd blijven volgen. Dit heeft een jaar geleden geresulteerd in een samenwerking binnen de Creative Campus waarbij we onze krachten al bundelden. Een overname was simpelweg de volgende stap.” 

De overname van Bamboo pakt voor klanten van beide partijen heel goed uit. Niels over deze meerwaarde: 

“Bamboo heeft zich de afgelopen 9 jaar volledig gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van websites en maatwerk software. Door deze focus zijn we erg goed in wat we doen. Alleen heeft een succesvol project meer nodig dan dat. De fusie met ZUID was dan ook een logische vervolgstap in ons groeiproces. Vanaf nu kunnen we onze klanten ook ondersteunen met o.a. branding, content creatie en strategie. Het complete proces van ‘B tot Z’.”

Over ZUID Creatives
ZUID Creatives staat bekend als een 3-in-1 agency; het is een reclame-, content- en internetbureau in één. Bij ZUID houdt men zich bezig met het positioneren van merken, het ontwikkelen van creatieve campagnes en branded content, en het ontwikkelen van digitale hoogstandjes. Het doel? Iets in mensen losmaken en daardoor écht binnenkomen. Creativiteit speelt daarbij een onmiskenbare rol. 

www.zuid.com

Over Bamboo
Internetbureau Bamboo is in 2011 opgericht met een duidelijke missie voor ogen, namelijk het verbeteren van de digitale wereld door toegankelijk ontwerpen en open-source techniek. Het internetbureau specialiseert zich in het WordPress CMS. Bamboo maakt sinds begin 2019 deel uit van de door ZUID Creatives opgerichte Creative Campus aan de Goirkekanaaldijk. Op deze Creative Campus vinden we o.a. MAKE Interactive, Extrafazant, MNGST en Novicom.

www.bamboo.nl

—————————————————————————————————-

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Niels Kuipers (+31 6 15606313, niels@zuid.com) en/of Mathieu Hermans (+31 624118899, mathieu@zuid.com).