9 januari 2020

Deadlines halen dankzij MoSCoW

MoSCoW projectmanagement

Bij Bamboo ontwikkelen we websites op basis van de MoSCoW methode (spreek uit als: Moskou). Hierdoor worden deadlines vrijwel altijd gehaald en ontstaat er een goed beeld van prioriteiten. Nu hoor ik je denken, wat heeft de hoofdstad van Rusland hier mee te maken? Nou niets, de “o” wordt toegevoegd voor de uitspraak.

Tijdens de ontwikkeling van een website is het prioriteren van taken altijd lastig. Vaak wil de opdrachtgever alles in een keer ontwikkelen, echter geeft dit geen duidelijk overzicht met een overschrijding van de deadline (én budget) als gevolg.

Door samen met onze klanten technische taken op te stellen en te prioriteren ontstaat er een overzichtelijke én haalbare to-do lijst (product backlog). Hiervoor gebruiken wij de MoSCoW methode:

M, Must have

Absolute vereisten voor een werkbare website. Zonder deze functionaliteiten kan de website niet live.

S, Should have

Hoge prioriteit, maar geen vereisten voor een werkbare website of applicatie. Vaak worden deze functionaliteiten wel toegevoegd voor livegang.

C, Could have

Opties die worden toegevoegd wanneer alle must- en should haves zijn afgerond en er nog tijd (en budget) over is.

W, Would have

Opties zonder prioriteit, maar kunnen in de toekomst overwogen worden.

Alle taken uit de to-do lijst (product backlog) worden ook direct gekoppeld aan een uren indicatie. Hierdoor hebben onze klanten meer invloed en inzicht op de te besteden uren.

Meer weten over onze projectaanpak? Bekijk dan deze pagina.