Kieshelder.nl

Branche

Optiek

Soort project

H├ęt platform voor de optiek

Diensten

Design, development

De opdracht

Kieshelder is een onafhankelijk platform dat de kwaliteitsopticien op alle vlakken inzichtelijk maakt. Kieshelder brengt de consument in contact met zelfstandige opticiens bij hem of haar in de buurt. Bamboo realiseerde dit vooruitstrevende platform op basis van het WordPress CMS en opende daarmee de deuren voor het grote publiek.

Product advies op maat

We ontwikkelden een keuze tool (wizard), waarin de consument door een aantal vragen wordt geleid. Hierna ontvangt de consument een maatwerk brillenglazen advies dat exact matcht met de behoefte. Vervolgens wordt er een opticien in de buurt voorgesteld die deze glazen kan aanmeten.

Leadgeneratie met winkelpagina

Door opticiens een winkelpagina te geven ontstaat er de mogelijkheid om leads te genereren. Geïnteresseerde consumenten worden aan de hand van verschillende variabelen gekoppeld aan opticiens.

Onafhankelijk behandeladvies

Het platform biedt de mogelijkheid om aan de hand van veel voorkomende oogklachten een opticien uit te kiezen die het probleem direct kan behandelen.

Organische vindbaarheid

Om de gewenste bezoekersaantallen te bereiken bedachten we een manier om in te spelen op de organische zoekresultaten. Zo hebben we een ruim aanbod aan content over brillenglazen, merken, oogproblemen en gaven we de opticiens een eigen winkelpagina om ook op lokaal niveau naar boven te komen in de zoekresultaten.

Resultaat

Door middel van een goede online strategie ontwikkelden we een vooruitstrevend platform dat niet alleen de consument koppelt aan een opticien in de buurt, maar ook nog eens makkelijk te beheren is met het WordPress CMS.

Meer weten
over dit project?

Nick vertelt je er graag over.

nick@bamboo.nl
013 203 20 18

Elacin international

Next case