The Broker

Branche

Non-profit

Soort project

Kennisplatform

Diensten

Strategie, design, development, datamigratie

De opdracht

The Broker is een kennismakelaar voor overheidsorganen, NGO’s & universiteiten. Met een breed netwerk van experts ontsluiten & verifiëren z.g. knowledge brokers relevante informatie en zorgen ervoor dat deze informatie in de juiste vorm bij de juiste personen terecht komt. Bamboo ontwikkelde een kennisplatform op basis van het WordPress CMS. Daarnaast migreerden we ruim 11.000 artikelen, categorieën, gebruikers & afbeeldingen naar het nieuwe platform.

WordPress cms

We kozen voor het open-source CMS WordPress. WordPress is van origine een CMS voor het beheren van blogs. Inmiddels is WordPress uitgegroeid tot een populair CMS met tal van functionaliteiten, maar heeft het nog steeds een sterke basis voor het beheren en publiceren van artikelen.

We gebruikten de standaard gebruikersrollen “auteur” en “redacteur”. Deze rollen configureerden we naar de wensen van The Broker. Zo kregen ruim 2.000 gebruikers een profiel en gerelateerde artikelen.

Group 2 Created with Sketch.
Data migratie

Eén van de uitdagingen was het migreren van ruim 11.000 artikelen, gebruikers, categorieën & afbeeldingen uit het oude Ez Publish CMS. Hiervoor schreven we een Proof Of Concept (POC) en testten hierbinnen twee verschillende methodieken; een migratie algoritme en een content scraper. Uiteindelijk hebben we de migratie met het algoritme uitgevoerd.

Behoud van zoekresultaten

Sinds de oprichting van The Broker in 2007 zijn er een hoop artikelen geïndexeerd door Google. Om de zoekresultaten te behouden schreven we een geautomatiseerd 301-redirect script.

Het resultaat

We ontwikkelden een toekomstbestendig platform door de kracht van WordPress optimaal te benutten. Niet alleen is het platform eenvoudig te beheren, maar ook de bezoeker komt snel bij de juiste informatie.

Meer weten
over dit project?

Niels vertelt je er graag over.

niels@bamboo.nl
013 203 20 18

Magis vastgoed

Next case