Bij Bamboo ontwerpen, ontwikkelen & onderhouden we volgens een gestructureerde en bewezen aanpak drempelvrije en veilige (semi-)overheid websites. Door de implementatie van het open source CMS WordPress, is ook de content eenvoudig te beheren.

Professionele (semi-)overheid website

De laatste jaren vindt er een enorme transitie plaats op het gebied van (semi-)overheid websites. Niet alleen vanwege de wettelijke toegankelijkheidseisen (WCAG) of de aangescherpte regels in de AVG wetgeving, maar ook vanwege de opkomst van open source CMS systemen.

Open source CMS systeem

Waar vroeger nog vaak gekozen werd voor z.g. closed source alternatieven wordt er vandaag de dag steeds vaker gekozen voor een open source CMS als WordPress voor (semi-)overheidsinstellingen. Zo heeft bijvoorbeeld één op de drie Nederlandse gemeenten al een open source CMS website. Dit is ook niet gek, want open-source bied een hoop mogelijkheden. Zo is het een stuk eenvoudiger om van leverancier te wisselen en heeft WordPress al standaard onderstaande functionaliteiten opgenomen in haar CMS:

– Verschillende gebruikersrollen voor het beheren van content;
– Eenvoudige visuele content editor;
– Persoonsgegevens tool voor het verwijderen of exporteren van gegevens;
– Website diagnose met concrete tips voor verbeteringen;
– En nog veel meer.

Ontwikkeling conform richtlijnen

Websites die vandaag de dag ontwikkeld worden, dienen aan bepaalde AVG/GDPR voorwaarden te voldoen. Onder andere voor het waarborgen van persoonsgegevens. Vanaf 2019 geldt er voor nieuwe websites en vanaf september 2020 voor bestaande websites nog een extra verplichting voor (semi-)overheidsinstellingen, namelijk dat de website toegankelijk en z.g. “drempelvrij” is. Bij Bamboo zijn wij bekend met de geldende richtlijnen en zorgen er voor dat alles gewaarborgd & up-to-date blijft. Ook na oplevering.

Toekomstbestendige website

Samen bepalen we een toekomstbestendige open-source CMS website passend in het IT-landschap jouw organisatie. Daarnaast geven we uitgebreide trainingen over het beheer & risico’s van het WordPress CMS binnen een (semi-)overheidsinstelling. Of het nu gaat om een top-taken gemeente website of een mobile first informatieplatform, wij denken graag mee in een adviserende rol alvorens we een offertevoorstel doen.