2 januari 2020

Wat kost een WordPress website?

Wat kost een website

Een vraag die wij ontzettend vaak krijgen is “Wat kost een website?”. Verander “website” met iets wat dichter bij jezelf staat zoals “huis” en je merkt dat deze vraag redelijk oppervlakkig is. Net zoals bij een huis zijn de kosten erg afhankelijk van het aantal specificaties (de wijk, aantal kamers, tuin, garage etc.).

Toch kan er, net als bij een huis, iets gezegd worden over de gemiddelde kosten van een professionele WordPress website aan de hand van een aantal specificaties. De kosten worden o.a. bepaald door onderstaande factoren:

1. Het uurtarief van het internetbureau

Bij een professioneel internetbureau koop je geen website, maar een aantal uur om de website te realiseren. Hierom is het uurtarief ontzettend belangrijk voor de uiteindelijke investering van jouw website. Bij Bamboo rekenen we daarom ook alles om in uren, hierdoor krijgen onze klanten ook direct een gevoel bij de werkzaamheden.

2. Werkzaamheden van het internetbureau

Een website zonder achterliggende (online) strategie is een losse flodder, een website zonder aantrekkelijk design wordt niet gebruikt en een website zonder content is slechts een lege schil. Naast het daadwerkelijk programmeren van een website tellen deze elementen dus ook mee in de kosten van een website.

3. Koppelingen & plugins

Maatwerk koppelingen (CRM systemen, betaalproviders etc.) en de creatie van plugins hebben ook impact op de kosten van een website. Dit komt omdat hier vaak een onderzoeksfase aan vooraf gaat of omdat het om complexe wensen gaat. Door de jaren heen hebben wij al heel wat koppelingen en plugins gemaakt.

4. Eenmalige & terugkerende kosten

Bij het ontwikkelen van een professionele website krijg je te maken met eenmalige kosten voor de ontwikkeling, maar ook met periodieke kosten. Denk hierbij aan kosten voor hosting, doorontwikkeling, updates en beveiliging van een WordPress website. Bij Bamboo hebben we hiervoor verschillende mogelijkheden, passend bij de websites die wij realiseren.

Gemiddelde kosten van een maatwerk WordPress website

 

Kleine website
Bedrijf: ZZP of kleine organisatie
Onderdelen: Professioneel online voorkomen (wie-wat-waar)
Gemiddelde investering: € 5.000 – € 10.000

Gemiddelde website
Bedrijf: MKB of grote organisatie
Onderdelen: Professioneel online voorkomen met maatwerk.
Gemiddelde investering: € 10.000 – € 20.000

Grote website
Bedrijf: MKB of grote organisatie
Onderdelen: Professioneel online voorkomen met complexe wensen en maatwerk.
Gemiddelde investering: € 25.000+


 

Meer weten over de kosten van een WordPress website?

Niels vertelt er graag over: niels@bamboo.nl of 013 203 20 18